Eléonore

Het 19e eeuwse kasteeltje ‘Hotel-Restaurant Edward 1er’ van Marije en Arjanstaat in het schitterende Bastide dorp Monpazier. Het bevindt zich aan de rand van het dorp en heeft prachtig uitzicht over de heuvels van de Dordogne.

Als je aankomt lopen zie je de ommuurde tuin, de mooie torentjes en de prachtige setting van het kasteel zelf. In het boutique hotel met 17 kamers kun je heerlijk logeren, relaxen bij het zwembad, in de tuin even een boek lezen en natuurlijk genieten van het intieme (28 zitplaatsen), gastronomische restaurant in een van de salons van het hotel. Zomers serveren zij het diner op het typisch Franse terras in de ommuurde tuin van het hotel (erg romantisch!).

Je kunt kiezen uit een menu Edward 1er (3, 4, of 5-gangen menu) of een menu Eléonore (3, 4, of 5-gangen menu), de franse chef Gwenaël bereidt alle gerechten met verse en seizoensgebonden producten. Natuurlijk is alles ‘home made’ en met liefde bereid. Voor het brood en ijs maken zij gebruik van lokale ambachtelijke leveranciers (bij voorbeeld het ijs en de kaas, erg lekker!). Verse vis wordt rechtstreeks uit Bordeaux en Arcachon geleverd!

Alle gerechten zijn erg ‘tasty’, prachtig opgemaakt en vers. Marije vertelt ons met passie hoe alles bereid is! Een heerlijk restaurant om eens culinair verwend te worden en een locatie om door een ringetje te halen.

Psssst: elke donderdag is er zo’n Franse markt in Monpazier en dan is restaurant Eléonore geopend voor de lunch (fijn genieten van zo’n bistronomic 2 of 3-gangen lunch). Vergeet niet te reserveren!

Website: Eléonore